Писна ми

Работеща майка

13.10.2006г. / 00 10ч.
Аз жената
Работеща майка

Моля да говорим за нещата такива, каквито са! В БГ, както и в Европа жената има избор – да работи или не. Независимо от областта, в която е заета, ако иска да работи, никой работодател няма да й позволи да отсъства редовно или продължително, защото бизнесът няма да спре, нито ще увеличи разходите си с поддържане на повече персонал. Жената, която е решила да работи, трябва да е наясно какви компромиси прави и да не страда след като е направила избора си. Ако не е наясно какво иска, да предприеме действие след като си изясни. Нито работещата жена ще има позитивите и негативите, които има майката и домакинята, нито обратното. Но човек прави избор и продължава напред, както за всяко друго нещо. Изборът е грешен в някакво отношение, но като посока е грешен, когато не е желан. Подхвърлянията са резултат на вътрешна неудовлетвореност на жената, която ги прави и нямат никакво отношение към тази, към която са отправени. Аз съм работеща майка на син на 1г.6м., която обожава детето си, бременна съм с второ дете. Имам детегледачка. Изобщо не ми пука какво ще кажат майките в градинката пред блока, колко време прекарват с децата си и за какво си говорят. Зная, че това е техния живот, моя си е мой и че всяка от нас ще даде на детето си най-доброто, на което е способна.

Коментар на Мария Пашова: По повод статията за работещата майка. Аз имам дъщеря, която е на 1 г., занимавам се със счетоводство и не мога да изоставя работата си за дълго време, ако го направя, ще загубя контактите си с клиентите, които обслужвам. По същият начин и аз имам детегледачка, която се занимава с дъщеря ми през втората половина от деня. Смятам, че всяка уважаваща себе си жена, която е работила, преди да реши да стане майка, трябва да продължи да се занимава с това, което е правила преди раждането на детето си.

Коментар на Роси Колева: Хареса ми много написаното за работещата майка. Аз съм такава. Детето ми е на 3 месеца и половина, работя (ще работя след 5 дни), поради много причини - стандарта в България и невъзможността да осигуря на детето си това, което искам с една заплата; страхотната ми работа в ДСК (невероятен колектив, работодател и условия на работа), желание за работа, контакта с хора и много други. И ОБОЖАВАМ детето си не по малко от майки, които не работят!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар на Милена Вълчева: Аз също съм работеща майка. Моят бебок е на 7 месеца. За щастие имам бавачка и вече съм обратно на работа. Аз също си харесвам работата и е факт, че откакто се върнах (почти месец) съм си върнала предишния облик. Не казвам, че е лесно. След работа всички ангажименти лягат на мен и съпруга ми, но пък всички си лягаме доволни и порядъчно изморени от изминалия ден. Хубаво е да се чувствам отново във форма. Стоенето в къщи не ми се отразява добре. Аз съм деен човек и ходенето на работа ми се отразява отлично. Никога не успях да разбера онези майки, които с часове си губят времето в приказки, кой биберон е най - добър, кой - бебок най - умен и прочие...

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
petranka ( преди 11 години )
az sam raboteshta maika i nqmam koi da mi gleda decata ,kogato mi se naloji da sa v kashti.Shefovete zapochvat da mi provqt problem che se razbolqvat dechata i polzvam bolnichi.Zaplashvat me che shte mi osigurqt vreme da si gi gledam postoqno.Imat li pravo da me osvobodqt za tova che mi boleduvat decata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар