Меню
Готварство

Кетчуп “Дима”

13.10.2006г. / 16 44ч.
Аз жената
Кетчуп “Дима”

Продукти:
10 кг домати
800 г захар
10 г черен пипер
5 г кимион
5 г зелена чубрица (1 чаена лъжица)
10 г хардал (синап) около 2 чаени лъжици
5 г бахар (1/2 пакетче)
5 г канела (1 чаена лъжица)
300 г оцет
120 г сол

Приготвяне: Доматите се смилат на машинка, която ги чисти от семките и се изваряват с всичките подправки, които са добре счукани или смлени. Накрая се слагат оцетът и солта. В подсушени и топли буркани с винт се изсипва топлата смес. Затварят се здраво и се обръщат, докато изстинат. От тази доза излизат 6 буркана (от по 720 г) или 22 – 24 бурканчета от детски храни! НЕ СЕ СТЕРИЛИЗИРАТ !!! Наздраве !

 

Коментирай