Меню

Сутляш

16 октомври 2006 | 15:58 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 л прясно мляко 
1/2 кафена чаша ориз 
3 ванилии 
350 гр захар 
1/2 пакет ванилово нишесте
канела
1 ч.15 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Оризът се сварява, като се оставя леко твърд. Млякото се кипва, а малко преди това се прибавя захарта и се бърка, докато се разтвори. Нишестето се разтваря в студена вода. 

Свареният и изцеден ориз се добавя към млякото и се разбърква.
Постепенно се слага и разтвореното нишесте, като се бърка, накрая се прибавят ванилиите.
Сместа се разпределя в купички или чашки, които се подреждат в тава, в която се налива вода, колкото да достигне половината височина на купичките. Тавата се поставя в силно загрята до температура 200 градуса фурна и се пече 20–25 минути, докато сместа добие златиста коричка.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
mariana stoqnova ( преди 12 години )
po tozi na4in za prav pat 4uvam da se pravi,-no moje i da probvamimam predvid da se pravi sas ni6aste
отговор Сигнализирай за неуместен коментар