Козметика и грим

Трикове за подмладяване с грим

18.10.2006г. / 23 02ч.
Аз жената
Трикове за подмладяване с грим

Световноизвестният Греъм Джонстън – любимият гримьор на Рене Зеуегер, Кира Найтли, Хю Грант, Натали Имбрулия, Лив Тейлър, Ема Томсън и много други пристигна в София специално за премиерата на новия подмладяващ фон дьо тен Age Renew на Max Factor и докато гримираше Гала, сподели своите тайни, за правилното нанасяне на грима, така че да изглеждаме по-млади. Тези препоръки поддържа и победителката на Британската Академия за Филмово и Телевизионно Изкуство (БАФТИ) в категорията за най-добър гримьор Мораг Рос.

Ето и какви са съветите на професионалистите:

Създаване на младежко сияние

За да помогнем на кожата да съхрани своята красота, трябва да се грижим за ежедневната й добра хидратация. Ако сте със зряла кожа, използвайте нежно тоалетно мляко, за да прекратите дехидратацията на кожата. Преди да положите фон дьо тен и вечер след почистване, винаги нанасяйте дълбоко хидратиращ крем, за да изгладите, съживите, и омекотите кожата. Използвайте фон дьо тен, който се нанася лесно, плътните фон дьо тени правят кожата като маска и я състаряват. Новият фон дьо тен Age Renew на Max Factor придава фантастичен младежки и съвременен вид. Той съдържа полупрозрачни частици, които създават фантастичен “топло светлинен” ефект. Резултатът е съвършенство и дълбока полупрозрачност. Освен това, той съдържа и слънцезащитни филтри, които предпазват кожата от вредното влияние на UVA и UVB лъчите.

Нанасянето

За равномерно нанасяне, използвайте пръстите си, за да масажирате фон дьо тена върху кожата, както правите с овлажнителя за лице. Друг вариант за нанасяне и разнасяне на фон дьо тена е да използвате тампонче.

Покривността

Важно е основата за грим да бъде със сатиниран финиш – само той може да придаде сияен вид на кожата. Поради тази причина избягвайте употребата на блестящи и матови основи, които често състаряват и подчертават бръчките и несъвършенствата. Всичко това съчетава фон дьо тенът Age Renew на Max Factor. Перфектното и красиво покритие на продукта се крие в неговата текстура, която не съдържа пудрени частици, но придава копринен, свеж завършек с невероятно покритие.

Цветовете

По подобен начин, нежните, топли цветове могат да подмладят кожата и тя да изглежда още по-сияйна. Нежните розови, прасковени и кайсиеви тонове стоплят чертите на кожата. Нанесете по малко руж от тези цветове върху очите, горната част на челото и по челюстта, след като сте нанесли фон дьо тена.

Ежедневни грижи

Начинът ни на живот може също да подчертае сиянието на кожата. Тайната да запазим младия вид на кожата, е да я запазим овлажнена, защото първите признаци на стареене са свързани с дехидратацията й. Да пием около 2 литра вода на ден, ще ни помогне да уплътним дермиса и да забавим процесите на стареене.
Редовната гимнастика увеличава притока на кръв в кожата и това също има значение за засилване сиянието на кожата. Енергичните разходки, йогата, плуването, са някои от дейностите, които подобряват микроциркулацията на кръв в кожата. Накрая не забравяйте, че едно от най-важните неща е да не излагате кожата на директна слънчева светлина, защото фотостареенето е една от най-главните причини за загуба на младежкия вид на кожата.

Коментирай