Яли ли сте някога фиде за основно ястие или само на супа?
Знаете ли, че след като веднъж опитах по-долу описаното ястие ми стана едно от любимите, защото е супер бързо (приготвя се за не повече от 10 минути), неописуемо вкусно е и е с много малко продукти.
Продукти /за 4 човека/:
500 гр фиде(право)
4 Яйца
150-200 гр настърган кашкавал
0, 8-1 л пилешки бульон или едно кубче сух бульон Маги, Галина Бланка или Кнор, разтворено в същото количество вода,
олио, сол
Начин на приготовление:
В един по-дълбок тиган или тенджера слагате малко олио, колкото да покрие дъното.
Като се сгорещи слагате фидето, като намалявате силата на котлона за да не загори. Разбърквате фидето докато придобие златисто-кафяв цвят. След това го заливате с горещия бульон и го варите докато попие цялата течност.
Разбърквате яйцата и заливате фидето. Засилвате котлона, и бъркате ястието докато станат яйцата готови.
Поръсвате го със сол на вкус и накрая след като сте го разпределили в чинийте за сервиране.
Всяка порция я наръсвате с настъргания кашкавал.
Приятен апетит!!!
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"