Меню

Баклава с плънка

2 ноември 2006 | 23:00 | Аз жената
4 от 11 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница 
4 яйца 
1 чч захар 
1 чч брашно 
1 бакпулвер 
1 сл какао 
1 чч смлени (или счукани орехи)

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне: В по голяма тава (по възможност четвъртита) и подмазана с олио нареждаме половината кори. Разбиваме яйцата, захарта, брашното с бакпулвера, какаото и накрая добавяме орехите. Получената смес изсипваме равномерно върху корите, след което нареждаме останалите кори. Нарязва се с остър нож на квадрати или триъгълници, поръсваме с олио и печем до златисто. Като изстине, баклавата се реже повторно по първите разрези и се залива с горещ сироп от 5 чч захар и 4чч вода.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
tani ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
mimi ( преди 12 години )
samo edno da va pitam kato se slagat korite mejdo teh slaga li se olio ili maslo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
mimi ( преди 12 години )
she e naprava tazi resepta zashtoto moeta shefka mnogo haresva balgarskoto iadene a za baklava dane govorim ,i kato e stote shte vi kaja dali e stanala hubava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
майстор ( преди 12 години )
не олио а МАСЛО и сиропа е 0.800вода и 1кг захар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
petq ( преди 12 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
Анонимно ( преди 12 години )
Баклавата е супер.Винаги я правя по тази рецепта и се получава страхотно.:)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
dimitrina ( преди 12 години )
straxotna e obache bez kako i 4 chashi zxar i 5 voda
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Пенка ( преди 12 години )
Пропорцията за сиропа е обратно - 4 чаши захар и 5 чаши вода. Добавя се и канела към плънката и може без какао.Да ви е сладко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Станислава ( преди 12 години )
5 чч захар за сиропа не е ли много?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Dimitrina ( преди 12 години )
nai straxotnata banica blagodarq ,napravix q i mnogo mi xaresa pozdravleniq.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар