Семейство

Гирлянд със снежни човеци

29.11.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Гирлянд със снежни човеци

Зимните вечери са дълги и често се чудим с какво да забавляваме малчуганите. Ето една идея как да запълните няколко часа с полезна и приятна игра – като направите заедно с децата си гирлянд със снежни човеци. Подходящо е и за по-малки деца, които обичат да гледат и да се забавляват, както и за тези от 6-7 години нагоре – да го изработят сами, само с малко помощ от ваша страна.

Материали

За да се направи този симпатичен зимен гирлянд са необходими няколко листа бяла и цветна хартия, лепило, флумастри или моливи, ножичка, конец и добро настроение.

Изработка

Вземете бял лист и го разрежете на четири – от него ще станат четири части за гирлянда. Сгънете едното парченце на две по късата страна (за да се получи като картичка). Очертайте леко с молив трите (или двете) топки на снежния човек, като оставите най-горната топка без да трябва да се изреже, по свивката на хартията, за да може на нея да се увисва на гирлянда снежния човек.

Изрежете по контура. Оцветете очичките, устата. От цветна хартия изрежете "моркова" за нос, "шалче", "метла" или друго за украса и залепете на изрязания вече снежен човек. Ето че първата част от гирлянда е готова. Направете по същия начин още няколко снежни човека с различни "аксесоари".

Вземете около метър конец. Добре е да е бял. Завържете двата края на подходящо за украсата място (на прозореца, на бюрото, над леглото). Увесете снежните човеци и украсата е готова!

Коментирай