Меню

Лаврак с бяло вино

1 декември 2006 | 22:06 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг филе от лаврак 
200 г масло 
1 глава лук 
3-4 моркова 
стрък керевиз 
сол 
черен пипер 
200 г бяло вино 
50 г брашно 
300 г картофи 
300 г гъби печурки 
магданоз

Продукти
Приготвяне

Филетата се нарязват. Тенджерата се намазва с масло. В нея се слагат нарязаният лук, морковите, нарязани на кръгчета и керевизът на филийки. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, се нареждат върху зеленчука, заливат се с бяло вино и 1 ч.ч. вода, захлупват се с капак и се поставят във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути. Приготвя се сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки. Отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. Сервира се топло.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай