Меню

Шаран за Никулден

5 декември 2006 | 09:28 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 шаран (около 2 кг)
1 кофичка кисело мляко,
сол,
4 с. л. олио,
копър

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Шаранът се почиства от люспите, изкормва се и се измива.
Отстраняват се главата, малко зад хрилете и опашката.
Останалата част се разрязва на две парчета откъм гърба, покрай гръбнака.
Получените две плоски парчета шаран се осоляват и с кожата нагоре се слагат в намазана с 2 с. л. мазнина тавичка, която да покрият изцяло.

С останалите 2 с. л. олио се намазват парчетата шаран.
Пекат се в добре загрята фурна 15 мин.
Когато шаранът е готов се намазва с киселото мляко и се връща обратно във фурната. Запича се докато стане с приятно червеникаво-кафяв загар.
Изважда се от фурната и се поръсва със ситно нарязания копър.
Снимка: архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай