Меню

Бяла риба в доматен сос

6 декември 2006 | 12:25 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
парчета филе от риба (от по 250 г) 
1 консерва цели домати 
3 глави лук 
2 моркова 
3 скилидки чесън 
100 мл олио 
2 суп. л. каперси 
6 кисели краставички 
зелени перца лук 
сол и черен пипер

Продукти
Приготвяне


Приготвяне:

Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът – на ситно, морковите – на кубчета.
Олиото се нагрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите.
Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 мин, като от време на време се разбъркват.
Отстраняват се кожата и централната кост на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 – 8 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета.
Зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно.
Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Вергиния ( преди 12 години )
Рибата стана превъзходна.Благодаря за рецептата.Опитайте и вие!!!Поздрави от Плевен...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар