Приготвяне:
Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът – на ситно, морковите – на кубчета.
Олиото се нагрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите.
Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 мин, като от време на време се разбъркват.
Отстраняват се кожата и централната кост на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 – 8 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета.
Зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно.
Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос.