Защо жените си падат по мъжкари

18.01.2007г. / 15 39ч.
Аз жената
Защо жените си падат по мъжкари

Жените избират партньора си по овала на лицето. Предпочитат силните, мъжествени черти.
Според изследванията мъжете с четвъртита челюст и изпъкнали вежди са предпочитани за кратки и бурни изживявания. Те са неустоими и обикновено се радват на ласките на много жени.

По-мъжествени на вид, но и по-склонни към насилие, неподчинение на началници и изневяра.
Обаче жените по правило, без да мислят много-много, са готови по-лесно да се отдадат на по-мъжествения тип мъже, дори да имат предчувствие, че ще е за кратко.

Тези с по-женствени черти, по кръгли и пухкави лица и плътни устни будят повече доверие за по-дългосрочни и скрепени с брак връзки. Възприемат се като надеждни бащи и съпрузи, трудолюбиви, любвеобилни и загрижени за жената до себе си.

Според изследване на Даниел Крюгър от университета в Мичиган, всичко отново се дължи на тестостерона, тъй като от този хормон зависят развитието на мъжките черти на лицето и на другите вторични полови белези. Въпреки че придават голяма мъжественост и сила, високите дози тестостерон могат да имат и неблагоприятни последици за здравето. Доказано е например, че хормонът може да възпрепятства работата на имунната система.

Изобилието на тестостерон у някои мъже се свързва и с повишената им склонност към изневяра и насилие в отношенията им с партньора. Така че макар да произвеждат качествено потомство, в доста от случаите, извънбрачно, те обикновено не са най-добрите родители и верни съпрузи, обяснява Крюгър. Може би именно че поради своите физически характеристики, те са разглезени от жените и смятат, че всичко им е позволено. Докато другият тип мъже компенсират онова, с което не ги е надарила природата с повече интелект, такт, нежност и себеотдаденост, така че да успеят да задържат по-дълго жената до себе си.
Учените посочват, че и при животните и птиците мъжкарите с по-красива и цветна окраска са по-предпочитани и имат по-голям шанс да оплодят повече женски и така вида им да се продължи именно с техните гени.

Според Крюгър жените са добре екипирани еволюционно, така че дори на пръв поглед да преценяват поведенческите навици на потенциалните партньори.
Той смята, че неговото изследване спомага за по-доброто разбиране на стратегиите за намиране на партньор. Затова жените трябва много добре да знаят какъв тип мъж и за колко време искат до себе си и тогава да направят своя решаващ избор.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
_____ ( преди 11 години )