Майчинство

Фитнес с бебе

22.01.2007г. / 13 33ч.
Вергиния Генова
Фитнес с бебе

По цял ден сте си в къщи с бебето и нямате никаква възможност да отидете на фитнес, плуване и какъвто и да било друг спорт. Чувствате се напълняла от бременността и това не е само чувство. Тялото ви е отпуснато, да не говорим, че може наоколо все още да витае и следродилната депресия, дължаща се понякога и на това, че не се харесвате. Ако нямате помощник за бебето, това определено може да ви изнервя допълнително. Но ето няколко съвсем прости упражнения, при които хем не се отделяте от детето, хем го забавлявате, хем стягате мускулите си и отслабвате.

Ако вече вашето малко слънчице може да сяда само, обича да бъде гушкано, подхвърляно и прегръщано, то е време да започнете фитнес с бебе.

1. Лягате по гръб, свивате крака в коленете и поставяте детето отгоре. Започвате да изправяте краката си до вертикално положение и гушкате детето. За малчуганите е много забавно, за вас полезно. Упражнението стяга бедрата. В началото може да го повторите 5 пъти, но скоро детето ще иска пак и пак и пак, а тежестта се увеличава бързо с всеки изминал ден.

2. Люлка – хващате малчугана под мишниците и го залюлявате. Изправяте се, навеждате се и пак се изправяте.

3. Събиране на играчки. Не коленичете и набързо да съберете в плик играчките. Събирайте ги така, както децата ги събират – те имат цялото време на света и са супер спокойни. Навеждате се така все едно искате да пипнете върха на пръстите си, вземате играчката и я занасяте до кошчето – поставете го максимално далеч. Пуснете я по същия начин. Обикновено по земята са разпилени достатъчно играчки, така че това упражнение да бъде ползотворно за вашата фигура. Другият плюс е, че детето ще ви гледа какво правите и ще повтаря действията ви – така не само ще свалите някой друг килограм, но ще приучите и малчугана да си прибира играчките на място.

В забавленията с детето може да измислите още подобни упражнения, които да са част от вашата ежедневна забава. За онези, в чието изпълнение не се чувствате особено уверена, обезателно ги изпълнявайте на нещо меко – на спалнята или надуваемия дюшек. Така неусетно както расте детето ще стопите и излишните килограми, ще стегнете тялото си и в крайна сметка ще се почувствате много по-добре.

Коментирай