Меню
Готварство

Авокадо

29.01.2007г. / 10 05ч.
Аз жената
Авокадо

В зависимост от сорта узрялото авокадо е зелено до черно на цвят, кората му е гладка и лъскава, а теглото достига до 1 кг. Формата на плодовете е кръгла, овална или крушовидна. Цветът на сърцевината на авокадото е тъмно-зелен близо до кората и преминава към жълтеникав в близост до костилката, която е кафява и с яйцевидна форма. Неузрялото авокадо е твърдо.
Избирайте плодовете да са тежки за размера си и да нямат петна. Съхранявайте в непрозрачен плик на стайна температура 2 -3 дни, докато узрее. Узрелите плодове съхранявайте няколко дни в хладилник.
Авокадото е богато на мазнини и на калий, и не съдържа натрий и холестерол. Единствено зехтинът е по богат на мазнини от него.
Обеленото и нарязано авокадо използвайте за салати и сандвичи, като го намажете на филия и посолите по вкус.

Коментирай