Продукти:
4 пилешки бутчета, 200 г зелен фасул, 1 глава червен лук, 8 тънки резена бекон, 100 г маслини, 200 г гъби, настъргана кора от 1 лимон, 50 г масло, олио, майорана, мащерка, канела, индийско орехче, 1 кубче пилешки бульон, карамфил, червен пипер
Отстранете костите на бутчетата, наредете ги в намазана с олио тавичка, поръсете ги със смлените на прах майорана, суха мащерка, канела, индийско орехче, карамфил и лимонова кора. Посолете, сложете малко смлян черен пипер и полейте с 4 лъжици олио. Разбъркайте, покрийте и оставете за час в хладилника. Сварете зеления фасул за 5 минути в разтворения пилешки бульон. Пригответе 4 парчета алуминиево фолио. В центъра сложете бутчето, наоколо наредете фасула, нарязаните гъби, 2 резена бекон, червен лук на филийки, почистени от костилките маслини, бучка масло, 3-4 лъжици от пилешки бульон. Завийте фолиото стегнато и печете 35 минути във фурна на 210 градуса.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"