Меню

Доматена супа

10 януари 2010 | 13:00 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
2 суп. лъж. олио 
1 глава лук 
2 скилидки чесън 
1 картоф 
850 мл вода 
400 мл доматен сок 
125 г паста “охлювчета” 
1 суп. лъж. нарязан на ситно копър 
сол и черен пипер
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тенджера, добавете ситно нарязания лук и чесън и запържете 3-4 минути при постоянно бъркане. Добавете картофа, нарязан на кубчета, водата, доматения сок. Намалете огъня и оставете да ври 25 минути, като от време на време разбърквате.

След като поизстине супата я пасирайте.
Върнете супата в тенджерата, добавете “охлювчетата” и оставете да ври още 10 минути.
Свалете от огъня, добавете малко доматен сос, ако преценявате, че е необходимо, украсете с копъра при поднасянето на супата.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай