Продукти:
бутер тесто,
яйце,
сирене,
кашкавал,
кренвирш,
сусам,
или всичко това.
Начин на приготвяне: Ако правим бутерки със сирене, кашкавал или кренвирш нарязваме тестото на малки квадратчета, защото по принцип тестото доста се надува. Слагаме в средата на квадратчето това, сиренето, кашкавала или кренвирша и го сгъваме на две. Отгоре ги намазваме с жълтък.
Ако правим бутерки със сусам ги режем на малки правоъгълничета, които можем да навием, след това ги овалваме във разбито яйце и след това във сусам.
Независимо с какво правим бутерки, ги слагаме да се пекат в тавичка, върху която сме сложили оризова хартия. Нареждаме бутерките върху хартията и ги печем 20 минути на 180 градуса.
Приятен апетит!