Супа от коприва с орехи

21 март 2007 | 09:09 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
1 ч. ч. натрошено сирене 
500 г коприва 
3 с. л. зехтин 
2 с. л. препечено брашно 
орехи нарязани на дребно, 
сол и черен пипер на вкус
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Изчистете и измийте копривата. Залейте я с 1 ч. ч. вода (бульон или прясно мляко) и я оставете да ври 15-на минути. След това я извадете и я нарежете на ситно или стрийте с дървена лъжица. Запържете брашното в зехтина, след това и копривата. Добавете 5-6 ч. ч. гореща вода.
Оставете супата да поври 10-на минути. Свалете от котлона и веднага добавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
По желание може да добавите и нарязани на дребно, леко препечени орехи.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
рени ( преди 11 години )
аз правя-великденска салата с коприва ,зелен лук маслини и яица-страхотна е
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Atanas Valkanov ( преди 11 години )
Супата изглежда вкусна днес се разходих в планината и си набрах... сега съпругата я готви. Горният коментар цепи мрака, кърти мивки и гризе винкел. БРАВО на образователната ни система
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 11 години )
bravona vaz 6te go probvam i az az si6to do izpolzvam koprivata za kosata si ako imae problemi s padane na kosa mnodo e polezen za vsi4ko koprivata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар