Картофена салата с мляко
26.03.2007г. / 03 09ч.
Аз жената
Продукти:
картофи, 0.5 кг
мляко, 1 кафена чашка – 50 – 60 мл
растително масло, 1 кафена чашка
сол и оцет на вкус
магданоз, 1/2 връзки
репички, 1 връзка
зелена салата, 1 бр.
яйца, 2 бр.
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват и обелват. След като изстинат, се нарязват на кубчета, поливат се с врящото мляко, за да станат по-сочни, разбъркват се и се посоляват. Прибавят се ситно нарязаният магданоз, растителното масло и оцет на вкус. Разбъркват се и се изсипват в средата на по-голяма чиния. Наоколо във вид на венец се подреждат листата от зелената салата, а върху тях – резенчета от твърдо сварените яйца и репичките. Посоляват се и се поръсват с малко оцет и растително масло.