 
		 
		
	Продукти за две порции:
	царевично брашно за качамак – 100 г
	60 г масло
	2 суп. лъж. олио
	1 суп. лъж. сол
	200 г сирене
	200 г сметана течна
	2 яйца (опция)
	Приготвяне:
	В голяма тенджера поставете 600 мл вода. Когато заври добавете солта и царевичната смес. Бъркайте до получаване на качамак. Свалете от огъня и оставете да си почине 5-10 минути.
	В чиния за сервиране поставете половината качамак. Отгоре залейте с разтопеното масло и олио, поръсете с 1/2 от настърганото сирене, поставете отгоре 1 яйце, изпържено „на очи“ и отгоре залейте с 1/2 от сметаната.
	Поднесете ястието топло.
	Добър апетит!
Прочетете още: