Меню

Пица “Калабря”

06.02.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Пица “Калабря”


Продукти за тесто:
430 г брашно
1 ч. л. сол
1 пакетче мая
2 с. л. зехтин
280 мл хладка вода

продукти за плънка:
1 с. л. зехтин
125 г извара
2 скилидки чесън – пасирани
1 жълта и 1 червена чушка
3 домата
3 твърдо сварени яйца, нарязани на шайби
сол, черен пипер, 1 с. л. свежи подправки
125 г луканков салам
150-175 г пушено сирене или кашкавал

Приготвяне: брашното се пресява със солта в дълбок съд. Добавя се маята, олиото/зехтина, водата и се меси докато стане гладко и меко тесто. Оформя се топка, която втасва в намазан с мазнина . дълбок съд, на топло за 1, 5 часа. В сгорещена мазнина се запържват лука и чушките. Втасалото тесто се разточва на тънка кора. Върху нея се разстила изварата, подреждат се нарязаните на шайби домати, яйцата, подправките, салама, чушките и пушеното сирене/кашкавала. Втасва още 35-40 мин.
Пече се в предварително загрята фурна при 180 градуса.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай