Продукти:
2 чаши захар, 6 яйца, 6 супени лъжици брашно, 2 супени лъжици какао, 1 литър прясно мляко, бишкоти, сироп, 2 ванилии
Приготвяне:
Карамелизира се 1 чаша захар и върху нея се налива 3/4 от млякото.
Ври, докато се разтопи карамела. Разбиват се 6-те жълтъка, 6-те лъжици брашно, 2 ванилии и останалото мляко. Тенджерката с карамелизираното мляко се слага на по-слаб огън и върху нея се изсипва сместа. Ври, като се бърка непрекъснато и след като се сгъсти се сваля от огъня, за да изстине.
Разбиват се белтъците с 1 чаша захар и малко сол. Към 3/4 от белтъчната смес се прибавя вече изстиналия крем. Получената смес се разделя в два съда като в едната част прибавяме какаото.
Бишкотите се потапят в сироп и във всяка чаша се слага по 1 на дъното. Върху бишкотите се изсипва кремът, който се състои от различно оцветени части.
Най-отгоре се слага останалата 1/4 белтък – като глазура, по една лъжичка на чаша.
Може допълнително да се украси с орехова ядка или вишна.
Чашите, в които се сервира трябва да са високи и прозрачни.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"