За дома

Сладък Великденски заек

06.04.2007г. / 09 12ч.
Вергиния Генова
Сладък Великденски заек

Великденската торта е Великденска най-вече с украсата си.
Може да направите Великденски заек, ако използвате шаблон във форма на заек. Ако не намерите готов шаблон в желаната форма, бихте могли да изрежете картон или по-дебело фолио с макетен нож.

В днешния динамичен ден най-лесно и бързо се получава, ако използвате готови блатове.
А ако сте любители на домашно приготвените и държите всичко да направите сама, може да се доверите на следната рецепта:
3 яйца
10-15 суп. л. прясно мляко
10 суп. л. захар
брашно до сгъстяване
1 бакпулвер
1 ванилия.

Разбийте яйцата и захарта на гъста пяна, прибавете млякото и брашното. Ароматизирайте. Разбъркайте и изсипете в намазнена тавичка. След като блата се изпече и поизстине с конец я разрязвате и сте готови да пристъпите към направата на тортата.

За крема може да използвате сметана или домашно направен нишестен крем. Тези двата са най-предпочитаните от децата, а като се има предвид, че подобна торта се прави главно заради тях, спокойно може този път да си спестите търсенето на сложни и завъртяни рецепти.
След като сте сиропирали блатовете със сироп от компот, намазали сте ги с крем и сте сложили любимите на вашите деца стафиди, ядки или шоколадови парченца идва най-важния момент.

Украсата.
Всъщност целия труд до тук е само и единствено, за да зарадвате дечурлигата, като ги изненадате със сладурски Великденски заек.

Налагате шаблона и мажете с бяла сметана, така че като махнете шаблона да се получи силуета на бяло зайче. Остава да го украсите с бонбони и сушени плодове, да му сложите очички, езиче, морков, може кошница с яйца, панделка – каквото ви хрумне.

Така Великденската торта е готова.

Коментирай
Свободно време