Здраве и красота

Философията Пилатес

25.04.2007г. / 09 17ч.
Аз жената
Философията Пилатес

Алън Хърдман е световноизвестен специалист по Пилатес.
Той е ученик на Лабан и преподавател по театрално танцово майсторство. Алън Хърдман изучава техниката Греъм в Лондонската школа за съвременно танцово изкуство и техниката Пилатес в Ню Йорк, обучаван от Карола Трайър и Боб Фицджералд, двама инструктори, подготвяни от самия Джоузеф Пилатес. Хърдман създава първото студио по Пилатес във Великобритания през 1970 г. и ръководи студиа Пилатес и в няколко други държави. Обучава професионални танцьори, певци, актьори и всички, които искат да подобрят здравето си. Сред хората, които посещават студиата му, са и много пациенти с хронични болки, които лекари и физиотерапевти изпращат при него за подобряване на състоянието им.
Сега Алън Хърдман изнася лекции по света и е написал няколко книги за Пилатес. Води курс за инструктори по Пилатес, ръководи собствените си студиа и заедно с помощниците си преподава в международни школи по танци.

Пилатес

Системата от упражнения Пилатес е предназначена за хора, които се чувстват напрегнати, изморени и стресирани, както и за онези, които искат да поддържат тонуса си. Пилатес укрепва не само физиката, а разтоварва и психиката. С помощта на упражненията ще преодолеете с лекота всекидневното напрежение, ще подобрите концентрацията си и ще сте в отлична форма в края на деня. Редовното практикуване на Пилатес ще подобри качеството ви на живот.

Упражненията Пилатес са лесни и подходящи за изпълняване във всяка обстановка. Не изискват специална екипировка и уреди и укрепват най-натоварваните в ежедневието мускулни групи. Приложими са навсякъде – у дома, в офиса, в автомобила или пред компютъра.
С тяхна помощ:
ще подобрите физическата си форма;
ще постигнете стегнато и гъвкаво тяло;
ще се справяте по-лесно с всекидневния стрес;
ще се радвате на пълноценен живот.

Алън Хърдман споделя:

Пилатес наистина може да промени тялото ви. Хора, които от години са измъчвани от болки в гърба, се научават да стягат отслабналите мускули, да подобряват позата си и да избягват повторната поява на болката. Бременни жени идват в студиото, за да се научат как да поддържат гъвкави мускулите и ставите си, а по-късно, след раждането, възстановяват с лекота фигурите си. По-възрастни хора, които вероятно не са правили упражнения от 50 години, постигат гъвкавост, на каквато не са се радвали от двайсетгодишни. Работя с хора от всякакви възрасти – от 12 до 90-годишни, с получили инсулти и сериозни наранявания, както и с професионални актьори и танцьори, с телевизионни звезди, които искат да се поддържат във форма заради камерата.

Пилатес не е само система за упражнения или метод за тонизиране. Щом проумеете философията на Пилатес, лично ви гарантирам, че ще се отнасяте с тялото си по раз

личен начин до края на живота си.

Коментирай