Меню

Гъби в бял сос

25 април 2007 | 17:00 | Аз жената
3 от 8 гласа
Добави в любими
Гъби в бял сос

Приготвяне
Продукти:
400 г печурки
1 глава кромид лук
20 г краве масло
сол;
за соса – ½ чаена чаша пилешки бульон от ½ кубче Галина Бланка
1 чаена лъжица брашно
малко краве масло
2 супени лъжици сметана
сол
млян черен пипер
магданоз за украса
2 твърдо сварени яйца

Приготвяне:
Изчистваме, измиваме и нарязваме гъбите на филийки. Задушаваме ги със ситно нарязания лук и кравето масло. Приготвяме бял сос, като запържваме леко брашното в кравето масло, прибавяме бульона и мления черен пипер. Заливаме с този сос гъбите и задушаваме, докато станат напълно готови. Прибавяме сметаната и затопляме без да позволим да кипва.
Нарязваме яйцата на колелца и ги нареждаме в края на чинията. В средата слагаме гъбите и ги посипваме със ситно нарязания магданоз. Посоляваме яйцата и ги поръсваме с млян черен пипер.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Нина ( преди 6 години )
Много е добро - бързо, лесно вкусно. Аз добавих и парчета запечено свинско , и половин чаша вместо вода - мляко. Фантазия ! Благодаря !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ivka ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
tasia1117 ( преди 11 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
йорданка ( преди 11 години )
Невероятно вкуснои много бързо се приготвя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
DIDI ( преди 11 години )