Меню

Шницели със зеленчуци

7 май 2007 | 13:43 | Аз жената
Добави в любими
Шницели със зеленчуци

Приготвяне
Продукти:
4 шницела по 100 г
сол
черен пипер
1 супена лъжица олио
4 глави целина
140 г настъргано сирене
1 чаена лъжичка галета
1 чаена чаша ориз
2 чаени чаши пилешки бульон “Галина Бланка”
1 глава кромид лук
125 г гъби
1 лимон

Приготвяне:
Начукваме леко шницелите, поръсваме ги със сол, черен пипер и накрая с олио. Главите целина почистваме, измиваме и варим 15 минути в посолена вода. След това ги нарязваме на резени, слагаме ги в огнеупорен съд, посипваме със сирене и галета и ги припичаме под грила. Печем шницелите на скара по около 2 минути от всяка страна.
Ориза сваряваме за 2 минути под капак с кубчета лук, бульона от пиле и гъби. Накрая разбъркваме с нарязаните на резенчета гъби. Гарнираме шницелите с лимонови резенчета.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай