Това е рецептата за класическия вкусен Крем брюле (много близо до Крем карамел), но в по-пролетен вариант – с ягоди.
Опитът си заслужава!
За 2 порции:
8-10 ягоди
2 чаени лъжици ликьор (при наличие – ягодов)
2 жълтъка
2 чаени лъжици захар
200 мл течна сметана
1 пак. ванилия
Приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса предварително.
Почистете и нарежете на по 4 ягодите. Добавете към тях ликьора. Оставете 15-тина минути.
Отделения сос поставете в купа.
В купа разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Добавете сметаната и ликьора.
Разпределете ягодите в купичките. Залейте със сместа. Поставете във фурната във водна баня.
Печете около 35-40 минути. Извадете и охладете. Поставете в хладилник.
При поднасянето украсете с ягода и сметана. Добър апетит!