Продукти:
800 г обезкостени телешки гърди, бут или плешка
сол
100 г сланина
100 г шунка
2-3 твърдо сварени яйца
1 супена лъжица брашно
1 бучка краве масло
2 кисели краставички
100 г олио
бульон “Галина Бланка” от кубче
черен пипер на зърна
1 дафинов лист
Приготвяне:
Измиваме месото, отстраняваме ципите и разрязваме така, че да получим едно цяло парче. Начукваме ги и ги посоляваме. Сланината нарязваме на тънки филийки и с нея покриваме месото. Разбъркваме ситно нарязаните яйца, нарязаните краставички и шунка. Тази смес разстиламе върху сланината. Така приготвеното месо навиваме на руло и овързваме спираловидно с връв. Нагорещяваме олиото и запържваме месото. Поставяме месото в тавичка и заливаме с бульона.
Печем във фурна около 1 час, като добавяме черния пипер и дафиновия лист. Изпеченото месо изваждаме от фурната, отстраняваме връвта и нарязваме на филийки. Соса прецеждаме, поръсваме с брашно, претрито с бучка масло и оставяме да кипне.
Сервираме с картофи, картофено пюре или ориз.