Меню

Картофено руло

7 април 2003 | 00:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Картофено руло

Приготвяне

Продукти за рулото:
1 кг картофи
2 яйца
около 80 г масло
3 суп. лъжици галета

Продукти за плънката:
200 г бекон

1 по-едра глава лук
250 г гъби
150 г настърган кашкавал
150 мл сметана за готвене
чер пипер
сол
2 или 3 яйца
4 кисели краставички

Приготвяне:

Картофите се сваряват и се намачкват с вилица. Добавят се маслото, яйцата, галетата и се замесват, както се меси кайма. Разстила се върху намаслено фолио като кора с дебелина 1.5 до 2 см. За да се оформи по-лесно, ръцете се потапят в купа с вода.


Лукът, нарязан на ситно, беконът – на кубчета, гъбите – на филийки, се запържват в сгорещена мазнина до готовност. Добавят се сметаната, солта, черният пипер и пърженето продължава докато се изпари излишната мазнина и сосът се сгъсти.


Готовата плънка се изсипва върху приготвената картофена кора и отгоре се подреждат сварените и обелени яйца и нарязаните на ленти кисели краставички. С помощта на фолиото, рулото се завива, посипва се с галета и се пече 30-40 минути в предварително загрята умерена фурна. Когато галетата придобият златист цвят, върху рулото се поръсва настърганият кашкавал и се връща във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът.


Изчаква се да се охлади, преди да се нареже.


Подходяща гарнитура за това руло са задушени зеленчуци, както и всякаква свежа салата.

Тази рецепта участва в конкурса " Модерна домакиня”

Коментар: Разглеждах рецепти в този невероятен сайт и се чудех какво да си сготвя и се спрях точно на тази удивителна рецепта. Опитайте и вие...
Кристина Иванова, 16 г.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
mimito ( преди 11 години )