За дома

Зеленото – свежест и настроение

30.05.2007г. / 09 52ч.
Аз жената
Зеленото – свежест и настроение

Тучната пролетна трева внася свежест и настроение в деня ни. Зеленото неусетно се превръща в част от гардероба ни. Модната вълна завладява магазините и прелива по улиците на градовете. Зеленото ни прави по-жизнени и ни кара да се чувстваме по-млади, по-уверени в себе си и по-очакващи.

Лесно може да направим още нещо в тази насока, като си позволим нова лятна рокличка с гол гръб и дълбоко деколте в светло зелен цвят. Тя ще се откроява невероятно на загорелия ни летен тен и златистите бижута. А и дори да можем да си позволим само едно малко ефектно зелено бижу, в съчетание с топлите ни очи, би направило деня ни по-усмихнат.

Зелената вълна може да прелее и като желание за по-екологичен живот.

Повече ходене пеша, за да се радваме на зеленината в парка.

Зеленият чай е идеален и за освежаване и за възстановяване и би могъл да замени кафето през летните месеци.
Можем да бъдем и по-еко в храненето по време на сезона на салатите, краставиците, спанака, киселеца и тиквичките.

Ако магията на зеленото ни е завладяла напълно, може би неусетно, като дойде време за ремонт ще установим, че светло зелено ще се съчетава добре с топлите цветове в кухнята ни и именно то ще ни донесе обновлението, от което се нуждаем. Или пък защо да не внесем зелени акценти в керамичните съдове и саксии. Ще се съчетават идеално с флорални мотиви. Знаем че, за да се отървем по-бързо от нитратите, добре е да накисваме за няколко часа зелените салати във вода. Страхотно биха освежили кухнята, ако ги поставим в големи прозрачни стъклени купи.

Зеленото в банята, също създава усещане за постоянна свежест и отмора, особено ако изберем малки плочки в различни преливащи се цветове от зелената гама. Съчетани с различни растения, подходящи за отглеждане в баня, бихме се чувствали като в един мини оазис сред летните горещини.

Нежно зеленото пък е подходящо за детска стая. На неговия фон ярките розови, пурпурни и сини възглавнички и плюшени играчки биха накарали детето ви да се чувства като в градината на детските си мечти. Да не забравяме, че зеленото е цвета на успокоението и съзерцанието и е особено подходящ за хиперактивните непослушковци.
С цел релакс можем да направим един зелен остров и във всекидневната – дали ще е мини градинката ни, или диваните и табуретките, очите ни ще могат да си починат от ежедневното натоварване.

Колкото повече зеленото завладява живота и мислите ни, толкова повече стресът и напрежението ще бягат от нас.

Хол на две нива
Оранжевото у дома
Удобна и красива кухня
Кабинет у дома
Лесни картини, бърза украса
Пролетна свежест в кухнята
Ефекти в черно
Коледна декорация
Характерът на холната масичка
Малките пространства
Съвети за бебешкия кът
Пердетата – красота и уют
Украса с есенни листа
Ламиниран паркет – модерно и удобно
Входът – и вече сме у дома
Цветът определя настроението

Коментирай