Меню

Ризото с диви гъби

1 юни 2007 | 17:38 | Аз жената
Добави в любими
6 супени лъжици зехтин или олио
2 глави кромид лук
2 скилидки чесън
2 чаени лъжички прясна ситно нарязана мащерка
1 чаена лъжичка настъргана кора от лимон
350 г ориз
150 мл бяло вино
900 мл пил

Продукти
Приготвяне

В 3 супени лъжици  зехтин или олио запържваме нарязания на дребно лук, счукания чесън, мащерката и настърганата кора от лимон.
Прибавяме измития ориз и пържим 1 минута, като непрекъснато бъркаме. Наливаме бялото вино и готвим, докато то се изпари.
Приготвяме  бульона и горещ го прибавяме постепенно към ориза. Готвим, докато оризът попие целия бульон, около 20 минути.
В останалия зехтин запържваме изчистените и измити гъби, като по-едрите нарязваме. Прибавяме към ориза.
Слагаме магданоза и черния пипер. Разбъркваме. Покриваме с фолио за 5 минути и поднасяме ризотото още топло.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай