Меню

Агнешко с лук и картофи

8 юни 2007 | 09:43 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
2-2.5 кг агнешко 
4-5 връзки пресен лук 
100 г масло 
сол 
1 връзка магданоз 
300 мл бяло вино 
черен пипер 
девисил 
джоджен 
2 кг пресни картофи 
1 ч. чаша вода
3 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Агнешкото се почиства и осолява. Правят се разрези, в които се слагат парченца масло. 

Останалото масло се слага под и около месото. Заливаме с бялото вино и водата.
Прибавят се картофите, пресния лук и магданоз и всичко се разбърква добре.
Подправяме с черен пипер, джоджен и девисил на вкус. Покрива се с фолио и се пече около 2-2.5 часа.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай