Меню

Пържени праскови

08.06.2007г. / 16 23ч.
Аз жената
Пържени праскови

Продукти:
500 г праскови
3 с. л. захар
3 с. л. ром

За тестото:
150 г брашно
1 яйце
щипка сол
1 с. л. захар
1 бакпулвер или парченце мая
1 чаена лъжичка канела
150 мл вода
мазнина за пържене

Приготвяне:
Почистените от костилките праскови се срязват на две, нареждат се в тавичка и се поливат с рома. После се посипват със захар и се поставят в хладилника за 1 час – тавичката трябва да е покрита с капак. Приготвя се тестото от всички съставки. Парчетата праскови се топват в тестото и се пържат в повече и гореща мазнина. Добре е след това да се поставят върху хартия, за да се отцедят от мазнината. Може да се предложат полети с какаов сос: смесват се 2 с. л. какао, 1 чаша захар и 1 чаша вода. Вари се няколко минути и се охлажда.

Коментирай