За дома

Лесни картини, бърза украса

10.06.2007г. / 13 49ч.
Вергиния Генова
Лесни картини, бърза украса

Любителите на художественото изкуство обичат да посещават изложби, да се любуват на картините на велики майстори, но не винаги имат възможност да пренесат у дома онова, което им харесва. А понякога искаме просто хей така, за един ден, да освежим всекидневната, да поставим нов акцент в кухнята или да поставим много картини в детската. Ако трябва да купим картини, едно, че ще ни струва доста скъпо, друго, че картини не се купуват толкова лесно, трябва време, за да изберем именно онези, които отговарят на нашия вътрешен свят и ни доставят естетическа наслада и усещане за уют.

 

Ако нямаме възможност да украсим дома с произведение на изкуството и нямаме чак толкова големи художнически умения, че да сътворим онова, което искаме сами, лесно можем да направим украса с подръчни материали. И то не за седмица или месец, а само за един ден. Най-добре е да купим готови рамки за мини картини от картон от магазин за художествени материали. Ако посетим магазина на “Слънчоглед” ще ни предложат разнообразни възможности, в различни цветови гами. Най-лесна украсата става със салфетки. Харесваме мотив и го лепим върху картон, поставяме върху него рамката и миниатюрата е готова. Бързо можем да сътворим дузина такива с актуална за сезона тематика. Ако желаем можем да дорисуваме с акрилни бои или да залепим с лепило зрънца, цветя, мидички, морски звезди и рапанчета. Винаги освежаващи и внасящи настроение са цветята. “Слънчоглед” разполага със стотици видове салфетки, които се продават на бройка и могат да бъдат открити най-разнообразни на всякаква тематика: цветя, детски мотиви, за рожден ден, кухненски с разнообразни гозби, птици, животни, посветени на различни празници, буквално всякакви.

Този тип украса е подходящ именно като сезонна. Ако желаем да изненадаме някого по повод и без повод. Или просто да приучим децата да се съсредоточават върху нещо, да изработват сами малки подаръчета. В този тип рамки можете да залепите семейни снимки, да направите мини пана с естествени материали или детски ча

совник, който детето да премества примерно когато стане време за вечеря или за лягане.

Наистина невероятно удобни рамки, които винаги могат да влязат в употреба, за да направите деня на някого по-пъстър и по-усмихнат.

Хол на две нива
Оранжевото у дома
Удобна и красива кухня
Кабинет у дома
Зеленото – свежест и настроение
Пролетна свежест в кухнята
Ефекти в черно
Коледна декорация
Характерът на холната масичка
Малките пространства
Съвети за бебешкия кът
Пердетата – красота и уют
Украса с есенни листа
Ламиниран паркет – модерно и удобно
Входът – и вече сме у дома
Цветът определя настроението

Коментирай
Свободно време