Меню

Печени пълнени праскови

12 юни 2007 | 16:48 | Аз жената
Добави в любими
Печени пълнени праскови

Приготвяне
Продукти:
8 праскови
4 с. л. масло
4 с. л. захар
100 г смлени бадеми
50 г шоколад
2 с. л. стафиди
2 с. л. ром
4 с. л. пудра захар
100 мл бяло вино

Приготвяне:
1. Разбиваме маслото със захарта, прибавяме бадемите, рендосания шоколад и стафидите, предварително натопени в рома, разбъркваме.
2. Обелваме прасковите и ги разполовяваме. Махаме костилките и с лъжичка разширяваме вдлъбнатината им, и я напълваме с приготвената смес.
3. Нареждаме прасковите в намазана с масло тава, поръсваме ги с пудра захар и ги заливаме с виното.
4. Печем ги 20 минути в умерена фурна.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Станислава ( преди 12 години )
Аз ги приготвих по указаната рецепта, но не ни харесаха.Вкусовете - бяло вино,праскови,шоколад.... - са много омешани и крайният резултат нямаше нищо общо с картинката.Маслото няма в какво да попие и остава да плува върхи виното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар