Меню

Парфе с ягоди

17.06.2007г. / 15 22ч.
Аз жената
Парфе с ягоди

Продукти:
1 кофичка пълномаслено кисело мляко
250 гр. незаквасена сладка сметана
1 пакетче желатин,
1 чаша захар
ванилия
кокосови стърготини и бисквитки за украса
1/2 кг. ягоди.

Приготвяне:
 Разбивам сметаната със захарта на пяна, добавям киселото мляко и обърквам. Желатина разтопявам във малко гореща вода и много бавно прибавям към сместа със сметаната и киселото мляко и обърквам. Ягодите нарязвам на половинки и добавям към сместа. Изсипвам в дълбок съд, отгоре нареждам бисквитки и поръсвам с кокос. Парфето става най-добре, когато престои 1 нощ в хладилника, за да се стегне. Сервирам в чаши за шампанско и гарнирам с пресни ягоди и бисквитки. По желание може да се полее със сироп или ликьор от ягоди.

Коментирай