Паеля – типична испанска манджа с морски дарове и пилешко или само с едно от двете.
В голям тиган или тенджера се запържва месото. Добавят се гъби от консерва, чушки – червена, жълта, зелена. След като омекнат се добавя и оризът, разбърква се постоянно и след 1-2 минути се добавя водата, за да се досготви всичко. Можете да добавяте всякакви пикантни сухи салами, оригиналната рецепта ползва Chorizo salam.
Сервира се в голяма чиния или купа, от които всеки си сипва, гарнира се със салата от пресни зеленчуци и върви с бяло вино.
Приятен апетит!
Коментар: Далече си от истината за паеля. Паелите наистена са много разнообразни но всяка си има име и начин на приготвяня. Наистина това може и да заприлича на паеля но оризът не се запържва никога а се изсипва във врящия бульон и най-важното е ШАФРАНА който не си споменал.
Никола Петров, 40 г.