Меню

Торта с малини

19.06.2007г. / 21 04ч.
Аз жената
Торта с малини

Продукти:
3 яйца
250 г пудра захар
250 г брашно
150 г краве масло
За украса и напълване:
750 г желе от малини
125 г пудра захар
800 г малини

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на водна баня до побеляване. Постепенно се прибавят брашното и разтопеното масло. Получената смес се изсипва в намазана висока форма и се пече в умерена фурна 35 мин. След като се опече, обръща се върху тортена чиния и се оставя да изстине. Сладкишът се разрязва на три пласта, като между пластовете се намазва 400 г от желето от малини. На слаб огън в тенджера се слага остатъкът от желето заедно с пудрата захар и се бърка 15 мин. С тази топла смес се намазва целият сладкиш, оставя се малко да се постегне и веднага се закрепват отгоре и отстрани малините. При сервиране тортата може леко да се наръси със захар. Много е ефектна.

Коментирай