Меню
Готварство

Бананов мус с тънък блат

20.06.2007г. / 20 00ч.
Аз жената
Бананов мус с тънък блат

Продукти:
1 пакет обикновени бисквити (може и какаови или с вкус на ванилия)
1 пакет масло, но може и маргарин
орехи, според това колко имаме или колко обичаме, може и други ядки според вкуса и това, с което разполагаме
някакъв вид ликьор, само за придаване на аромат и то ако обичаме
2-3 банана
1 пакет сметана на прах
пудра захар
заквасена сметана (може и цедено мляко)

Приготвяне:
Бисквитите се натрошават и към тях се прибавят смлените орехи и разтопеното масло. След като хубаво се объркат се вземат купичките, в които ще се сервира десертът. Ако искаме той да има по-представителен вид може да използваме чаши на високо столче. Вземаме от сместа достатъчно, за да покрие дъното и леко я притискаме към него, така че да се получи съвсем тънък 2-3 милиметров блат подобен на коричка.
Вземаме бананите и те се пюрират заедно с пудрата захар, разбъркват се със заквасената сметана. Сметаната на прах се разбива на сняг според указанието върху опаковката, прибавя се към бананово-млечната смес и се бърка внимателно с шпатула само в една посока, сега може да се прибави ликьорът или ако имаме и предпочитаме 1 ампула ванилия.
Получената смес се поставя върху блата, който може да е постоял да се стегне в хладилника до приготвянето на муса. Тук вече можем да се оставим на въображението си при аранжирането и декорирането. С помощта на шприц може да поставим муса върху блата, да поставим с него и банани на парченца или парченца шоколад, да декорираме с течен сос – какъвто обичаме.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

Коментирай