Меню

Великденски кнедли от агнешки дроб

25 април 2014 | 13:00 | Аз жената
Добави в любими
За една порция:
170 г черен дроб 
20 мл прясно мляко 
половин с. л. масло 
5 г сухар 
половин яйце 
сол
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Половината от дроба се пуска в кипяща вода и се вари. Свареният дроб се прекарва два пъти през месомелачна машина. Суровият дроб се почиства от ципите и също се прекарва през месомелачката. Двете кайми се смесват, разбъркват се заедно с яйцата, сухара и солта. От получената смес се оформят топки (кнедли), които се пускат в кипяща вода с малко сол. Щом изплуват на повърхността, кнедлите се изваждат с решетъчна лъжица. Сервират се топли, като отгоре им се слага краве масло. 

По желание могат да се посипят с настърган кашкавал и да се запекат!

Добър апетит!

Снимка: thinkstock

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай