За ягодовия сос:
100 г ягоди
2 с. л. захар на кристали
1 с. л. лимонов сок
Приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода за около 3 до 5 минути. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта. Смесваме с прясното мляко. Сместа се слага на водна баня и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Не трябва да допускаме да завира. Отстраняваме от огъня и прибавяме желатина, като разбъркваме непрекъснато докато се разтопи. Прибавяме ванилията и охлаждаме крема. Разбиваме сметаната до сгъстяване, прибавяме 100 г пудра захар и отново разбиваме. Белтъците разбиваме на пяна с 50 г пудра захар. Смесваме внимателно трите крема (оставяме малка част от разбитата сметана (за украса).
Ягодите нарязваме на половинки и ги напръскваме с лимонов сок и със
захар. В стъклена чаша за сервиране нареждаме ред ягоди, ред нарязани бишкоти, ред крем. Най-отгоре украсяваме със сметана, ягоди и ягодов сок (пасирани ягоди с лимонов сок и захар).
Оставяме в хладилника да се охлади.
Да Ви е сладко!