Меню

Пълнени тиквички - цървули

29 юни 2007 | 09:25 | Аз жената
2 от 4 гласа
Добави в любими
4-5 средни тиквички
пресен лук
пресен чесън
1-2 настъргани моркова
1-2 чушки
1-2 настъргани домата
1 пилешки бульон "Галина Бланка"

Продукти
Приготвяне

Тиквичките се измиват, нарязват се по дължина и се издълбават.Издълбаното може да се използва за кюфтета от тиквички.Нарязаните зеленчуци се задушават с разтворения пилешки бульон.Като омекнат зеленчуците, се пълнят тиквичките и се запичат в тавичка с малко от разтворения бульон "Галина Бланка".Преди да се извадят от фурната се поръсват с настърган кашкавал.По желание може да се сложи и кайма.
За да бъдат по-пикантни се прави и сос от кисело мляко, малко майонеза, чеснова паста, настъргано сирене и копър.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
nikol ( преди 10 години )