За плънката:
Обеленият и ситно нарязан лук се запържва заедно с чесъна до омекване, след което се добавя каймата. Сместа се запържва леко като се разбърква постоянно, за да не се залепят парченцата кайма. Задушава се с доматите, като се добавят подправките - 1/3 ч.л. канела, 1/3 ч.л. карамфил, сол на вкус, черен пипер, риган. Оставя се да ври на слаб огън докато остане на мазнина.
За зеленчуците:
Измитите и почистени зеленчуци се нарязват на кръгчета (0,5 - 0,7 см за патладжаните и тиквичките, а за картофите 0,3 - 0,4 см) и се запържват докато порозовеят. Оставят се настрана, за да се отцеди олиото.
За бешамела:
Ако трябва да приготвите сами бешамела запържете брашното с малко олио, като разбърквате непрекъснато.
Добавете млякото и продължете да разбърквате докато се сгъсти (стане на крем), добавете пилешкия бульон, малко черен пипер, 1 скилидка чесън, бучка бяло сирене. След като поизстине, добавете разбитото яйце.
За приготвянето:
Отцедените от мазнината зеленчуци се нареждат в средно голяма тава - най-отдолу картофите, непосредствено върху тях патладжаните, плънката, която разстиламе равномерно, тиквичките и бешамела. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за около 1,5 часа.
Сервира се нарязано на парчета със стайна температура.