Меню

Класическа мусака

4 юли 2007 | 09:48 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Класическа мусака

Приготвяне
Продукти:
1 кг картофи
1/2 кг кайма (свинска, може и телешка)
1ч. чаша прясно мляко
1 жълтък
50 г краве масло
2 глави кромид лук
1-2 домата
2-3 с. л. олио
1 пилешки бульон Галина Бланка
масло за намазване
магданоз,  черен пипер и чубрица на вкус


Начин на приготвяне:
Лукът за плънката се нарязва и се запържва за 1-2 минути в сгорещеното олио. Каймата се овкусява
с подправките + бульона Галина Бланка и се прибавя към запържения лук. Картофите се сваряват в кипнала подсолена вода, пюрират се и се добавят млякото, маслото и жълтъкът. Бърка се, докато се получи пухкаво пюре и се посолява.
Тава за печене се намаслява и по дъното й се разпределя 1/3 от картофеното пюре. Върху него се слага от запържената кайма, нанася се втори пласт пюре и отново кайма. Отгоре се покрива с пюре и хубаво се замазва. Доматите се нарязват на шайби и се подреждат върху пюрето. Пече се при температура 180 градуса около 30-40 минути.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай