За дома

Оранжевото у дома

13.07.2007г. / 10 30ч.
Вергиния Генова
Оранжевото у дома

Когато дойде време за ремонт и трябва да се избира цвят на тапетите, какъв цвят да се боядисат стените или какъв цвят да са фотьойлите и табуретките може да се стигне дори до конфликт, защото всеки предлага своя любим цвят.

Ако той е оранжевото – определено ще имате много опоненти с много и силни аргументи.

Оранжевото е агресивен цвят, от който вместо да си починете, се натоварвате. Но не и ако е съчетан добре в интериора на къщата и не се натрапва дразнещо.

Ето няколко контрааргументи на ваша страна.
Оранжевото може да освежи тъмните ви стаи, да ви подобри настроението и да ви направи по-самоуверени и по-решителни.
Оранжевото няма да бъде отблъскващо, ако копирате природата, която съчетава ярко оранжеви портокали всред тъмнозелени листа или оранжево слънце, потъващо във водите на тъмносиния океан.
Ако изберете да боядисате само една от стените и то именно онази, която е с най-много прозорци оранжевото няма да се натрапва, особено ако корниза и пердето й контрастират. Оранжева може да бъде и стената, където ще поставите цветарника с буйна зелена растителност.

Ако не сте толкова смели, като начало може да заложите само на оранжевите акценти:
оранжев лампион, оранжева ваза, които чудесно ще отварят тъмната ви спалня.

За закачливо сутрешно настроение може да изберете всички помощни електроуреди в кухнята като: кафеварка, микровълнова печка, кухненски робот да са в оранжево. Ако основният цвят в кухнята ви е кафявото или синьото ще бъде чудесен акцент, ако изберете оранжева покривка за масата за хранене.

Може би никой друг у дома не ви подкрепя за оранжевото, защото им се струва странно и непривично. Приучете ги малко по малко. Сервирайте закуска, като върху бялата покривка сложите дори само едни салфетки в оранжево или прозрачна кана с току що изцеден портокалов сок, палачинки със сладко от праскови и сметана и всичко това всред букет от оранжеви невени, които ще огряват дома ви като малки оранжеви слънчица.

Когато мъжът ви посвикне с този интериор, може да въведете следващия оранжев акцент – сервиз за кафе или за хранене. Когато чиниите са пълни с храна, той няма да обърне толкова голямо внимание на цвета им, но после винаги ще свързва оранжевото с нещо топло, вкусно и приятно.

Така постепенно ще възпитате вкус към красотата на оранжевото – изгряващото слънце в новото утро на вашия дом.

Хол на две нива
Удобна и красива кухня
Кабинет у дома
Лесни картини, бърза украса
Зеленото – свежест и настроение
Пролетна свежест в кухнята
Ефекти в черно
Коледна декорация
Характерът на холната масичка
Малките пространства
Съвети за бебешкия кът
Пердетата – красота и уют
Украса с есенни листа
Ламиниран паркет – модерно и удобно
Входът – и вече сме у дома
Цветът определя настроението

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Мария, за да има страница с картинки трябва да има договор с мебелна къща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Miglena ( преди 11 години )
Moqta spalnq e boqdisana v tumno oranjevo.Vsi4kite 4etiri steni i tavana. Mebelite mi sa v 4erno i bordo. Na poda imam golqm bql guber s dulug kosum. Vurhu nego sum slojila golqma slamena vaza sus suhi zvetq. Staqta e prekrasna i obstanovkata e relaksira6ta...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Когато си избрах тази страница очаквах да има и някои картинки,каталог или кавото и да е нагледно!А то нищо...разочарована съм
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
мариана тодорова ва ( преди 11 години )
Оранжевото е чудесен цвят. Когато реших да направя кухнята си в оранжево всички в къщи бяха против,но аз не ги послушах и накрая всички бяха очаровани от резултата.Този цвят придава много настроение дори в наи мрачните дни имаш чувството че грее слънце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар