Меню

Ягодов крем

23 юли 2007 | 10:26 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Ягодов крем

Приготвяне

Предлагам мои любими кремове, които редовно приготвям през лятото за моето семейство!

Жълтъците се разбиват с част от захарта, разреждат се със загрятото мляко и се загряват при непрекъснато бъркане. Когато сместа започне да се сгъстява се отстранява от нагряване и се прибавя предварително накиснатият в студена вода желатин. Сместа се бърка до пълното разтваряне на желатина, след което се прецежда и ароматизира с ванилията. Изстиналата и полужелирана смес се прибавя към разбитата сметана. Кремът се разбърква внимателно и се разпределя веднага в стъклени чаши или метални форми, които се пълнят до половината, оставят се почистените от дръжките и оваляни в пудра захар ягоди и се допълва с крема. Оставя се в хладилника. Преди поднасяне формите се потапят в гореща вода, обръщат се върху чинийки и се полива с ягодов сироп.

По същия начин може да се приготвят и кремове какао, лимонов, шоколадов, ванилов!

С пожелание за синьо лято!!!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай