Меню

Домати пълни с гъби

23 юли 2007 | 14:46 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
8 еднакво големи домата
200 г бланширани гъби /култивирани печурки/
2-3 супени лъжици ориз
1 кубче пилешки бульон "Gallina Blanka"
1 глава кромид лук
2-3 супени лъжици зехтин
1/2 водна чаша наст

Продукти
Приготвяне

Отрязва се горната част на доматите /откъм дръжката/ и с лъжица внимателно се издълбава сърцевината. Оризът се сварява във вода с добавено кубче пилешки бульон до полуготовност. Гъбите се нарязват на ситно, смесват се с изпържения в зехтин наситнен лук, варения ориз, сол, пипер и всичко хубаво се разбърква. Доматите се напълват с получената смес, подреждат се върху намазана със зехтин тавичка, посипват се с настъргания кашкавал, напръскват се със зехтин, поставят се в загрята фурна до 220 градуса и се пекат до омекване. Готовите домати се поръсват с нарязан магданоз или копър и се поднасят с млечния сос.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
петя ( преди 12 години )
Струва ми се много вкусно,схте я пробвам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Lena ( преди 12 години )
mnogo mi xaresva tazi recepta 6te si q zapi6a bravo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар