
Приготвяме бульона и прибавяме измития в няколко води ориз. Кипваме, намаляваме огъня и варим до готовност. Оризът трябва да попие цялата течност. Махаме от огъня и добавяме отцедения зелен грах. Похлупваме и оставяме настрани.
В сгорещения зехтин запържваме ситно нарязаните лук и чушка. Прибавяме изчистените и срязани по дължина скариди, подправяме със сол, кимион и червен пипер - готвим 3 минути, като непрекъснато бъркаме. Добавяме счукания чесън и оставяме на огъня още 1 минута.
Прибавяме сместа със скаридите към ориза и граха, слагаме нарязаните на кубчета шунка, обеления и нарязан на парченца домат, ситно скълцания магданоз, поливаме с лимоновия сок. Разбъркваме и оставяме да изстине.
В салатиера нареждаме листа от зелена салата, отгоре изсипваме получената смес. Украсяваме с листенца босилек и резенчета лимон.