Мода

И бизнес облеклото се променя

30.07.2007г. / 09 37ч.
Аз жената
И бизнес облеклото се променя

Горещините започват да диктуват и висшата мода. Ако само преди няколко десетилетия беше крайно неприлично дамата да се появява на обществени места в спортни шорти, то късите панталони днес превземат дори офисите и изисканите вечерни коктейли.

Късите панталонки са невероятно практични, можеш да си замяташ краката както решиш, без да изпитваш неудобството на късата пола. Кожата ти диша и се чувстваш свободна и секси. Разбира се, ако имаш пропорционална фигура и красиви крака.

Класическата зависимост е колкото по-къси са панталонките, толкова по-високи да са токовете на сандалите, но ако имате спортна фигура може да си позволите да потропвате в собствен стил.

Късите панталонки вече не са само от памук, може да избирате материя, десен и да имате различни модели за различните случаи.

За първи път късите панталонки са се появили като облекло за деца, но бързо се налагат и в гардероба на възрастните като дрехи за свободното време. Самата дума – къси – идва от английски. По-изчистени и с класически кройки за бизнес облекло и къси, с панделки и цепки за разходки.

А как ще се усетим по-летни и по-леки, ако поне веднъж не се докараме в бели къси панталонки, не заметнем шарената чанта с мънистата и не сложим морски обици и гердани.

Вече дори в повечето офиси бермудите са позволени – правилото е да не са по-къси от 7-8 см над коляното. Но при температури над 40 – 43 градуса, ако работодателят не ви е осигурил климатици в цялата сграда не би трябвало и много-много да раздава забрани, защото горещо ще има да се поти, ако заради неговата мъдрост хората почнат да припадат на работните си места.

Без климатик вече можем да говорим само в минало време за изискванията в офисите дамите да не ходят със сандали тип чехли, да не ходят с потници и бюстиета, които излагат на показ голите им рамена или с прекалено къси поли. В света на глобалното затопляне и унисекс модата светът се променя и то с доста бързи темпове. Така че не се учудвайте, ако на бизнес конференция всички се появят в изискани маркови къси панталонки.

Коментар: Супер! Добре че са панталоните, че ако трябваше всеки ден да ходя с поли... Пък работя в офиса на голяма фирма и не става да се размотавам с дънки. Затова черният панталон с ръб + различно сако и обувки с ток са се превърнали в моята униформа. Доста е удобно. И наистина мога да се появя така навсякъде. И при шефа, и на среща с важни клиенти...:-)
Roxy Markova, 25 г.

Избрахте ли си вече шапка?

Коментирай