Меню

Телешки рулца със синьо сирене и бекон

2 август 2007 | 09:33 | Аз жената
Добави в любими
Телешки рулца със синьо сирене и бекон

Приготвяне
Продукти:
8 телешки шницела /по 80 г/
сол
млян черен пипер
100 г синьо сирене
китка магданоз
1 връзка зелен лук
8 парченца пушен бут
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън
400 мл пилешки бульон приготвен от кубче “Галина бланка”
125 г сметана
за гарнитура – броколи или къси макарони

Приготвяне:
Леко начукваме шницелите, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. Нарязваме синьото сирене на кубчета, а зеления лук на дълги парченца. Поставяме върху месото по 2 резенче пушен бут, разпределяме синьото сирене, зеления лук и завиваме рулца.
Запържваме рулцата в сгорещено олио. Прибавяме счукания чесън, бульона и задушаваме под капак 40-50 минути. Изваждаме рулцата. В същия тиган слагаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер.
Поднасяме с гарнитура от броколи или къси макарони според сезона.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай