Меню

Картофени филии

17.06.2003г. / 00 00ч.
Аз жената
Картофени филии

Продукти за 4 порции:
600 г картофи, 2 обелени домата от консерва, 1 с. л. олио, 2 с. л. ситно нарязан магданоз, 1 гл. лук, 4 с. л. пресято брашно, черен пипер, сол, брашно за овалване, олио за пържене.

Начин на приготвяне:
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на еднакви парчета. Сварете ги до готовност в подсолена вода. Излейте течността и ги оставете да изстинат. Разрежете доматите на четвъртинки и махнете семената им. Накълцайте ги на ситно. Обелете лука и го нарежете на ситно. В дълбок съд сложете картофите, доматите, лука, брашното и смлян черен пипер и размачкайте всичко добре до еднородна смес. Върху поръсена с брашно повърхност оформете от нея дълъг цилиндър (като салам). Нарежете го на 8 кръгчета с дебелина около 1 см. В тиган сгорещете олио и изпържете в него картофените филии от двете страни до златисто. Сервирайте ястието топло.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай